Kasslerpizza, 4-8 personer

Deg:
1 pkt jäst
3 dl vatten
2 msk olja
1 tsk salt
8 dl vetemjöl

Fyllning:
300-400 g  av Eklunds kassler
2 purjolökar
2 burkar crËme fraÓche
salt
peppar
pizzakrydda
4 tomater
riven ost

Rör ut jästen i ljummet vatten. Tillsätt olja, salt och mjöl. Rör ihop degen och låt jäsa i 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.

Förväll den finhackade purjolöken lätt.

Bred ut degen på två bakpappersklädda plåtar. Täck degen med crËme fraiche, purjolök och mycket finstrimlad kassler. Krydda med salt, peppar och pizzakrydda efter smak. Lägg på tomatskivorna och strö över den rivna osten. Grädda pizzan i cirka 20 minuter.

Serveras med pizzasallad och en kall dryck