Kasslerpizza, 4-8 personer |
Deg:
1 pkt jäst
3 dl vatten
2 msk olja
1 tsk salt
8 dl vetemjöl
Fyllning:
300-400 g av
Eklunds kassler
2 purjolökar
2 burkar crËme fraÓche
salt
peppar
pizzakrydda
4 tomater
riven ost
Rör
ut jästen i ljummet vatten. Tillsätt olja, salt och mjöl. Rör ihop degen och
låt jäsa i 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
Förväll
den finhackade purjolöken lätt.
Bred
ut degen på två bakpappersklädda plåtar. Täck degen med crËme fraiche,
purjolök och mycket finstrimlad kassler. Krydda med salt, peppar och
pizzakrydda efter smak. Lägg på tomatskivorna och strö över den rivna osten.
Grädda pizzan i cirka 20 minuter.
Serveras med pizzasallad och en kall dryck