|
Mikrovågskokning
1,6-2 kg rimmad,
benfri skinka
1,5 l vatten
kryddpepparkorn, lagerblad
Griljering:
1 äggvita
1 msk söt senap
2 msk fransk senap
1 tsk socker
3 msk ströbröd
Alternativ griljering
Låt
nätet sitta kvar och spola skinkan en stund i rinnande, kallt
vatten eller vattenlägg den någon timme i kallt vatten.
Mikra
vattnet till kokpunkten i en 3-liters mikrosäker form i läget 850
W i cirka 15 minuter.
Stick
in en mikroanpassad köttermometer i den tjockaste delen av
skinkan. Lägg skinkan med svålen uppåt i det kokande vattnet.
Mikra den på hög effekt (850 W) i 30 minuter. Fortsätt sedan att
mikra den på lägre effekt (500 W) i 30 minuter. Termometern ska
visa 65 grader. Lägg till tid om det behövs. Låt skinkan värmeutjämna
under lock i spadet cirka 20 minuter.
Ta
upp skinkan och kyl spadet till dopp i grytan.
Ta
bort nätet och svålen och griljera skinkan. Blanda
ingredienserna utom ströbrödet och bred ut röran över skinkans
ovansida. Strö över ströbrödet. Grilla några minuter i mikron
om den har grill, eller sätt skinkan i vanliga ugnen på 200 grader
cirka 15 minuter tills den fått fin färg
/tillbaka/
|