Wienerkorv i tunnbrńd, potatismos och rīksallad, 4 personer

4 st av Eklunds wienerkorvar
4 st mjuka tunnbrńd
200 g mjńlig potatis
3 dl mjńlk
2 msk smńr
salt, peppar och muskot

Rīksallad
75 g skalade rīkor (hackade)
1 dl majonnīs
1 dl creme fraiche
1 st knivsudd vitlńk
grovmald vitpeppar
1 cl konjak

Koka potatisen tills den īr riktigt fīrdig. Hīll av vattnet och vīrm mjńlken. Rńr i maskin eller fńr hand och tillsītt mjńlk, smńr och kryddor. Rńr inte fńr mycket, fńr d¬ blir moset segt.
Koka korven i vatten med salt, peppar och lagerblad plus en lńk.
Under tiden blandas rīksallad med alla ingredienser (grovhackade rīkor).
Servera wienerkorvarna med senap och ketchup, inrullade i tunnbrńden
.

.