Korv och löktårta, 4 personer


Pajskal:
2 dl vetemjöl
50 g smör eller margarin
1 ägg
2 msk vatten
Fyllning:
5-6 wienerkorvar från Eklunds
2-3 gula lökar
3 ägg
1 dl mjölk
2 dl riven ost
salt och svartpeppar

Hacka samman mjöl och matfett till en grynig massa
Tillsätt ägg och vatten och arbeta ihop till en deg. Låt den ligga i kylen ca 30 minuter.
Kavla ellr tryck ut degen i en pajform (minst 24 cm i diameter). Grädda pajskalet ca 10 minuter i ugnen vid 225 grader.
Skär korven i tunna slantar.
Skala och skiva löken. Koka den några minuter i litet vatten..Låt den rinna av.
Fyll pajskalet med korv och lök.
Vispa ihop ägg och mjölk. Häll blandningen över korven.
Salta och peppra. Strö över osten.
Grädda pajen ytterligare 20-25 minuter.


 

 

k med ost. Gratinera i ugn vid 250 grader under ca 5 minuter.