Sötsur skinkgryta, 4 personer

 

480 g av Eklunds skinka
1 gul lök (1 vitlöksklyfta)
125 g i juice konserverade ananasbitar
2 msk av ananasjuicen 
1 msk pressad citronsaft
2 msk chilisås
1 tsk worchestersås
1 tsk honung eller farinsocker
ý kött- eller grönsaksbuljongtärning
2 dl vatten
2 tsk maizena
soja, salt, peppar


Skär köttet i 2 cm tjocka strimlor. Skala och hacka lök och vitlök.

Blanda löken och vitlöken, ananasjuicen, citronsaften, chilisåseI-, worchestersåsen och honungen eller farinsockret i en mikrosäker skål. Smula i buljongtärningen.

Blanda vattnet med maizena och rör ner det i skålen. Tillaga övertäckt på full eflekt 5 min. Rör om.

Lägg i köttet och tillaga övertäckt i full effekt på 15 minuter.

 Lägg i ananashitarna och tillaga ytterligare 2 min. Smaksätt ev. med ssalt och peppar.. Låt köttgrytan stå för värmeutjämning ett par minuter.