Madames skinkkrans, 4 personer

3 djupfrysta smördegsplattor
smör och mjöl till formen

Fyllning:
200 g av Eklunds rökta skinka
2 finhackade gula lökar
2 msk smör
ca 100 g spenatblad
3 ägg
3 dl kaffegrädde
1 dl riven lagrad ost
salt
nymalen svartpeppar
malen muskotnöt eller paprikapulver

Garnering:
salladsblad
ringar av grön och röd paprika

Sätt ugnen på 250 grader. Smörj och mjöla en kransform, som rymmer ca 1 l. Låt degplattorna tina en kort stund. Lägg dem litet omlott, pensla skarvarna med vatten så att de håller ihop. Kavla ut degen och kläd formen. Låt den stå kallt ca 30 minuter.

Gör fyllningen under tiden. Fräs löken på svag värme tills den blir mjuk och genomskinnlig. Skär skinkan i tunna strimlor. Strimla spenaten grovt.

Lägg lök, skinka och spenat i botten på den degklädda formen. Vispa ihop de övriga ingredienserna. Smaka av med kryddorna. Häll blandningen i formen Grädda på nedersta falsen ca 15 minuter tills ytan fått färg. Täck med folie och grädda ytterligare 15 minuter. Sänk temperaturen till 200 garder och grädda ca 10 minuter ytterligare..Pröva med en sticka.

Låt kransen vila i rumstemperatureen ca 10 minuter innan den själps upp. Den ärgodast varm men kan också servera ljummen eller kall.