Varm pastasallad, 2 personer


4 dl kort pasta; snäckor, skruvar el liknande
2 korvar (frukostkorv, choritzo etc)
2 dl frysta gröna ärter
ca 10 körsbärstomater
1 msk färdig pesto
salt och peppar


Koka pastan enligt anvisning på paketet. Lägg i de frysta ärtorna den sista minuten och låt dem koka med pastan. Häll upp i ett durkslag och låt allt rinna av. Stek under tiden korvarna i lite matfett. Ta upp korven ur stekpannan. Skär korven i diagonala skivor.

Hetta upp lite olja i stekpannan och lägg i den väl avrunna pastan och de gröna ärtorna i stekpannan. Tillsätt också korvbitar och halverade körsbärstomater (använder man vanliga tomater skärs de i mindre bitar). Rör ner peston.

Låt allt bli varmt och smaka av med eventuellt lite salt och några varv peppar ur kvarn.

En sallad på gröna blad och rädisor är gott att äta till.