Kassler med potatissallad, 4 personer

400-500 g benfri kassler från Eklunds
8-10 medelstora potatisar

Vinägrett:
4 msk olja + 2 msk vatten
2 msk (vit) vinäger
2-3 tsk osötad fransk dijonsenap
1/2 tsk salt, 1/2-1 krm svartpeppar

Att blanda i:
ca 1 dl hackad gräslök
2-3 msk hackad ättiksgurka (eller kapris)
finhackade rädisor

Koka potatisen oskalad. Blanda under tiden allt till såsen. Enklast är att skaka ihop ingredienserna i en glasburk med skruvlock. Gör hacket startklart.

Skala och skiva den kokta, något avsvalnade potatisen. Varva de ljumma skivorna med lite av hacket i en skål och häll över såsen. Låt potatisen kallna och samtidigt dra till sig såsen. Strö resten av hacket över och servera salladen till tunt skivad kassler