Potatispytt med grillad kassler, 4 personer


400 g av Eklunds kassler
500 g potatis av fast sort
2 äpplen
1 gul lök
1 gul paprika
2 msk olivolja
1 dl hackad bladpersilja
1 dl korinter
2 msk curry
1 dl hackad färsk basilika
1 msk färsk, finstrimlad ingefära
1 msk socker
salt och peppar

Garnering:
persiljekvistar

Servering:
2 dl matlagningsyoghurt
 

Skär kasslern i centimetertjocka skivor.
Skala potatisen. Skär den, äpplena, löken och paprikan i små tärningar.
Hetta upp olivoljan i en stekpanna. Oljan ska vara riktigt het. Lägg i potatisen och stek den mjuk tills den får fin färg.
Lägg i resten av grönsakerna och låt puttra med i 1-2 minuter. Tillsätt resterande ingredienser och rör om. Smaka av med salt och malen vitpeppar.
Grilla kasslerskivorna. 

Garnera med persiljekvistar och servera till pytten tillsammans med yoghurt.