Kasslerpizza, 4-8 personer

Deg:
1 pkt jäst
3 dl vatten
2 msk olja
1 tsk salt
8 dl vetemjöl

Fyllning:
300-400 g  av Eklunds kassler
2 purjolökar
2 burkar cr╦me fraËche
salt
peppar
pizzakrydda
4 tomater
riven ost

Rör ut jästen i ljummet vatten. Tillsätt olja, salt och mjöl. Rör ihop degen och låt jäsa i 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.

Förväll den finhackade purjolöken lätt.

Bred ut degen på två bakpappersklädda plåtar. Täck degen med cr╦me fraiche, purjolök och mycket finstrimlad kassler. Krydda med salt, peppar och pizzakrydda efter smak. Lägg på tomatskivorna och strö över den rivna osten. Grädda pizzan i cirka 20 minuter.

Serveras med pizzasallad och en kall dryck