Kokt kassler med rotgrönsaker och persiljesås, 4 personer

500 g pastaspiraler
250 g kassler i strimlor
1 squash
3 vitlöksklyftor
1 liten purjolök
1 msk rapsolja
1 knippa finhackad dill
salt och peppar

Sås:
1 röd paprika
1 röd chilifrukt
2 dl hönsbuljong
1 dl grädde
1 vitlöksklyfta
salt och peppar

Garnering:
persilja

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och spoladen kall i rinnande vatten.
Skiva kasslem tunt.

Skiva squashen och vitlöksklyftorn och strimla purjolöken.

Gör såsen:
Dela paprikan och chilifrukten. Ta bort kärnor och mellanväggar. Koka i buljongen med grädden och vitlöksklyftan i ca 10 minuter. Kör såsen i en mixer och sila genom finnmaskig sil. Smaka av med salt och malen vitpeppar. Håll såsen varm.

Hetta upp oljan i en stor stekpanna och fräs kasslerstrimlorna tills de ar lite färg. Tillsätt squashen., vitlöken och purjolöken.

Låt allt bli varmt och blanda ner dillen. Krydda blandningen med salt och malen vitpeppar. Blanda med pastan, garnera med persiljan och servera med paprikasåsen.