Kryddstark couscous med kasslerrullader, 4 personer

 

300 g  av Eklunds kassler
l morot

1 dl purjolök
1 krm timjan
1 dl vitt vin
1 dl vatten
tandpetare

Couscous
250 g couscous
1 broccolistånd
2 msk olivolja
1 tsk gurkmeja
1 röd lök, tunt skuren
200 g champinjoner i tunna skivor

1 dl Sweet Hot Chili Sauce

salt och peppar

Servering
Sweet Hot Chili Sauce

Koka couscousen enligt anvisningar på förpackningen. Ställ åt sidan.
Skiva kasslern tunt i 5 mm tjocka skivor. Skala och skär moroten och purjolöken i tunna stavar.

Fördela purjolök och morotsstavarna på kasslerskivorna, strö på timjan och rulla ihop. Fäst med tandpetare. Koka upp vin och vatten. Sjud ruladerna sakta under lock i ca 5 minuter. Ta av från värmen och håll varmt. Skär broccolin i buketter och förväll i lättsaltat vatten.
Hetta upp olivoljan i en stekpanna. Mosa ner couscousen i oljan. Krydda med gurkmejan samt salt och peppar.
Blanda ner löken och champinjonerna i couscousen. Smaksätt med chilisåsen. Servera med kasslerruladerna och med mer chilisås. vid sidan om.