Kryddstark couscous med kasslerrullader, 4 personer |
300 g av
Eklunds kassler l morot 1 dl purjolök 1 krm timjan 1ý dl vitt vin 1ý dl vatten tandpetare |
|
Couscous
250 g couscous
1 broccolistånd
2 msk olivolja
1 tsk gurkmeja
1 röd lök, tunt skuren
200 g champinjoner i tunna skivor
1 dl Sweet Hot Chili Sauce
salt och peppar
Servering
Sweet Hot Chili Sauce
Koka couscousen enligt
anvisningar på förpackningen. Ställ åt sidan.
Skiva kasslern tunt i 5 mm tjocka skivor. Skala och skär moroten och purjolöken
i tunna stavar.
Fördela purjolök och morotsstavarna på kasslerskivorna, strö på timjan och
rulla ihop. Fäst med tandpetare. Koka upp vin och vatten. Sjud ruladerna sakta
under lock i ca 5 minuter. Ta av från värmen och håll varmt. Skär broccolin
i buketter och förväll i lättsaltat vatten.
Hetta upp olivoljan i en stekpanna. Mosa ner couscousen i oljan. Krydda med
gurkmejan samt salt och peppar.
Blanda ner löken och champinjonerna i couscousen. Smaksätt med chilisåsen.
Servera med kasslerruladerna och med mer chilisås. vid sidan om.