Kassler med ananaschutney och svampris, 4 personer


8 skivor av Eklunds kassler
ananans i tärningar
ca 6 dl kokt, kallt ris (Basmatiris)
2 dl svamp (champinjon/ostronskivling) i strimlor
1 msk vitvinsvinäger
cayennepeppar eller färsk chili
4 dl ananas- och apelsinjuice, utspädd
1 gul lök i tärningar
1 pressad vitlöksklyfta
1 höns/grönsaksbuljongtärning
3 msk socker
blandade örter (Persilja, basilika...)
salt och svartpeppar
olja att steka i
ev Maizena att reda med

Lägg strösockret i en ren och torr kastrull. Sätt den på värme så att sockret smälter och blir ljusbrunt. Häll på juicen. Lägg i ananastärningar, lök, vitlök och buljongtärningen. Koka till ananasen blir mjuk. Red av till chutneykonsistens med maizenaredning. Smaka av med vinäger, cayenne, salt och peppar.
Rista kasslern i stekpanna. Den strimlade svampen steks i smör/olja.
Riset tillsätts och får bli varmt med svampen. Smaka av med örter, salt och peppar.