Kassler, 4 personer


Kassler är lättsaltad och lättrökt kotlettrad. Den säljs dels benfri, dels nästan benfri med bitar av revbenen kvar. Genom varmrökning i hög fukthalt är den värmebehandlad och kan ätas utan tillagning.

Längvarig tillagning gör kasslern torr och smaklös. Smak och saftighet bevaras bäst om den värms pä nägot av följande sätt.

Ugnsvärmd hel kassler
C
a 500 g kassler. Serveras med svampsås eller cumberlandsås, kokt eller bakad potatis, potatismos, kokta grönsaker, t.ex bönor, ärter eller en grönsallad.

Sätt pä ugnen. Tag bort ev. nät runt kasslern. Lägg den på ett ugnssäkert fat. Stick in en köttermometer frän kortsidan och placera fatet mitt i ugnen. Tag ut kasslern när termometern visar 70C, efter 40-50 min.

Skär med vass kniv en längsgående djup skåra mitt i kasslerna, men inte ända ut. Fyll den med en blandning av senap, persilja och dragon.

Skivad kassler i stekpanna
Ca500 g benfri kassler, 1 msk margarin eller smör. Fyll med 3 msk senap, 3 msk finhackad persilja och 1 msk smulad dragon. Servera med kokt potatis, kokta grönsaker eller en grönsallad.

Tag bort ev nät och skär kasslern i 1 cm tjocka skivor. Stek dem hastigt i het stekpanna, ca 1 min.pä varje sida. Lägg upp dem på fat. Späd i pannan med lite varmt vatten och smaka av till sky.

Skär kasslern i cm tjocka skivor.Blanda fyllningen. Bred den på hälften av skivorna och lägg ihop dem med resten. Stek som ovan.

Skivad kassler i välkryddat spad
Ca 500 g benfri kassler, l vatten, 2 tsk dragon, 1 buljongtärning, persiljestjälkar. Servera med kokt potatis, kokta grönsaker eller en grönsallad.

Skär kasslern i 1 cm tjocka skivor. Koka spadet ca 5 min. Lägg i skivorna, låt dem sjuda 2 min. och sedan kallna i spadet. Servera som ovan.