Isterband med svamp, 4 personer

4 isterband från Eklunds
600-700 g rå, tärnad potatis
1 stor (150 g) gul lök, tärnad
2 msk smör
1 +1 tsk salt
1 +1 krm svartpeppar
1 liter grovt hackad färsk eller fryst blandsvamp
2 msk olivolja
1 dl hackad bladpersilja

Senapssås:
ý dl mjölk
1 ý dl mellangrädde, 27 %
ca 3 msk grovkornig söt senap

Fräs potatis och lök i smör. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar och låt steka mjukt under lock på svag värme.

Fräs svampen i olivolja på medelstark värme tills vätskan kokat in. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar och blanda med potatis-lökblandningen.

Koka upp mjölk och grädde till såsen. Rör ner senapen och smaka av. Om du vill ha såsen tjockare, red såsen med maizenamjöl, utrört i lite mjölk.

Servera med överströdd, hackad persilja till såsen.