Grillade grönsaker är
utmärkta som tillbehör till Eklunds kassler ellr skinka. De passar också
som huvudrätt tillsmmans med krämig sås
.
Lök
Skär klyftor eller tjocka skivor. Pensla med grillolja blandad med
chilikrydda. Grilla 3-4 minuter per sida.
Majskolvar
Pensla med grillolja blandad med pressad citron. Grilla runtom: rå majs
ca 15 minuter och majs från burk ca 5 minuter. Servera med rört smör
med citron.
Paprika
Dela och kärna ur paprikorna.. Grilla tills skinnet blir svart. Dra av
skinnet och pensla med olja blandad med salt, peppar, vitlök och timjan,
Tomater
Dela tomaterna mitt itu och krydda med peppar, salt och vitlök. Grilla ca
1-2 minuter på varje sida.
Purjolök
Dela purjolöken på längden och skölj väl. pensla med grillolja
blandad med vitlök. Grilla runtom i ca 8 minuter, Servera med crËme
fraiche-sås.
Zucchini
Skär zucchinin i centimetertjocka skivor på längden elelr tvären.
Pensla med grillolja. Grilla ca 3 minuter per sida.
|