Grillade grönsaker, 4 personer


Grillade grönsaker är utmärkta som tillbehör till Eklunds kassler ellr skinka. De passar också som huvudrätt tillsmmans med krämig sås

.

Lök
Skär klyftor eller tjocka skivor. Pensla med grillolja blandad med chilikrydda. Grilla 3-4 minuter per sida.

Majskolvar
Pensla med grillolja blandad med pressad citron. Grilla runtom: rå majs ca 15 minuter och majs från burk ca 5 minuter. Servera med rört smör med citron.

Paprika
Dela och kärna ur paprikorna.. Grilla tills skinnet blir svart. Dra av skinnet och pensla med olja blandad med salt, peppar, vitlök och timjan,

Tomater
Dela tomaterna mitt itu och krydda med peppar, salt och vitlök. Grilla ca 1-2 minuter på varje sida.

Purjolök
Dela purjolöken på längden och skölj väl. pensla med grillolja blandad med vitlök. Grilla runtom i ca 8 minuter, Servera med crËme fraiche-sås.

Zucchini
Skär zucchinin i centimetertjocka skivor på längden elelr tvären. Pensla med grillolja. Grilla ca 3 minuter per sida.