Grillkorv med couscous

4-8  grillkorvar från Eklunds
1 stor gul lök
1 grön paprika
1 röd paprika
2 msk (oliv)olja
4 dl vatten + 1 tsk salt
1 kuvert, 0,5 g saffran
3 dl förkokta couscousgryn
2 msk smör eller margarin

Stek eller grilla korven.

Finhacka löken. Kärna ur och skär paprikorna i tärningar. Fräs lök- och paprikahack sakta mjukt och glansigt i olja på svag värme i stekpanna.

Koka under tiden upp vatten med salt och saffran i en gryta, gärna plastbelagd. Dra kastrullen från plattan och rör i couscous. Nu ska grynen svälla 4-5 minuter tills de dragit åt sig all vätska. Tillsätt smör eller margarin och rör om igen. Blanda i lök- och paprikahack . Servera med grillad eller stekt korv och någon färdig kryddstark sås.

 Tips: Det är lätt att laga till en kryddig sås. Fräs en finhackad lök och några finhackade vitlöksklyftor i lite olja i låg vid panna på svag värme.Tillsätt 2 msk tomatpurÈ, 1 paket/burk passerade tomater, lite finhackad färsk chilipeppar, 1/2-1 tsk salt, 1/2 tsk timjan, 1 tsk mald koriander och 1/2-1 krm kajennpeppar. Sjud det hela sakta cirka 10 minuter. Smaka av och justera kryddningen om det behövs.