Grön falupytt, 4 personer


1 gul lök
1 palsternacka
400 g av Eklunds falukorv
2 msk smör eller margarin
1 burk champinjoner (200 g)
1 burk majskorn (340 g)
1 pkt ärter djupfrysta (250 g)
salt & peppar
rödbetor inlagda
1-2 tsk basilikal gul lök
1 palsternacka
400 g falukorv
2 msk smör eller margarin
1 burk champinjoner (200 g)
1 burk majskorn (340 g)
1 pkt ärter djupfrysta (250 g)
salt & peppar
rödbetor inlagda
1-2 tsk basilika

Skala och hacka löken. Skala och tärna palsternacka. Dra skinnet av och strimla falukorv. Fräs lök och palsternackstärningar i margarin eller smör. 

Tillsätt korven och bryn lätt.

Låt champinjoner och majskorn rinna av. Rör ner svamp, majs och ärter (behöver inte tinas före). Låt fräsa ca 5 minuter tills allt är genomvarmt. Krydda med basilika, salt och peppar.

Servera pytten med inlagda rödbetor.