Korvgryta med svamp, 2 personer

150 g blandsvamp eller champinjoner
1 liten squash, ca 300 g
1-2 vitlöksklyftor
1 buljongtärning eller koncentrat på flaska
250 g falukorv
salt och peppar
klippt persilja eller basilika

Rensa och skär svampen i bitar. Stek den i torr panna tills det mesta av vätskan kokat in. Skär squashen i skivor, delade om squashen är stor, och finhacka vitlöken. Skär korven i bitar. Lägg i lite matfett i pannan och stek grönsaker och korv tillsammans med svampen ca 7 minuter.
Häll på buljongen och låt småkoka ytterligare några minuter, salta och peppra efter smak. Strö över persilja eller basilika.
Fransk eller vanlig svensk senap, all efter smak, är gott att ha till korvgrytan.
Pasta eller kokt potatis smakar bra som tillbehör f6r den som vill ha ett ordentligt mättande mål.