Falukorv
med säsongens grönsaker, 4 personer |
400-500
g av Eklunds falukorv
1 blomkålshuvud
2 röda paprikor
1 gul lök
1 dl hackad ättiks- eller smörgåsgurka
margarin
salt, svartpeppar
Koka upp saltat vatten och koka blomkålshuvudet nätt och jämnt mjukt under
lock, det tar 10-15 min, känn med en provnål.
Dra skinnet av korven. Skär den i skivor. Skölj, kärna ur och hacka paprikorna. Skala och finhacka löken. Hacka gurkan
Stek korvskivorna i lite margarin i ej för varm panna. Lägg dem i en ring på ett fat. Håll fatet varmt, t ex över blomkålsgrytan.
Fräs lök och paprika i pannan efter korven. Blanda i gurkhacket. Fördela fräset över korvskivorna och lägg blomkålen i mitten.
Servera
med kokt potatis.