Falukorv med rotfrukter & creme fraiche med pepparrot, 4 personer


500 g av Eklunds falukorv
á rotselleri (ca 300 g)
1 morot
1 palsternacka
1 k¬lrabbi
4 medelstora potatisar
1 gul lñk
1 medelstor purjolñk
2 dl vitt vin
3 dl grñnsaksbuljong (tîrning + vatten)
1 msk grovkorning senap
fîrska ñrter, t ex basilika, persilja, dragon, timjan

PepparrotscrÀme fraiche
2 dl crÀme fraiche
1-2 msk riven pepparrot
salt och peppar

Skala och skîr rotfrukter och potatis i bitar. Skala, ansa och skîr gul lñk och purjolñk i bitar. Koka grñnsakerna i vin och grñnsaksbuljong, ca 10 min eller tills de îr mjuka.
Tîrna falukorven och stek tîrningarna lîtt en stekpanna. Rñr ner falukorvstîrningarna i grñnsakerna. Blanda crÀme fraiche och riven pepparrot. Smaka av med salt och peppar.

Hacka ñrtkryddorna.
Servera rîtten i djupa tallrikar med hackade ñrtkryddor och pepparrotscrÀme fraiche till
.

.