Falukorv med rotfrukter & creme fraiche med pepparrot, 4 personer


500 g av Eklunds falukorv
ß rotselleri (ca 300 g)
1 morot
1 palsternacka
1 kČlrabbi
4 medelstora potatisar
1 gul l˝k
1 medelstor purjol˝k
2 dl vitt vin
3 dl gr˝nsaksbuljong (tţrning + vatten)
1 msk grovkorning senap
fţrska ˝rter, t ex basilika, persilja, dragon, timjan

Pepparrotscr└me fraiche
2 dl cr└me fraiche
1-2 msk riven pepparrot
salt och peppar

Skala och skţr rotfrukter och potatis i bitar. Skala, ansa och skţr gul l˝k och purjol˝k i bitar. Koka gr˝nsakerna i vin och gr˝nsaksbuljong, ca 10 min eller tills de ţr mjuka.
Tţrna falukorven och stek tţrningarna lţtt en stekpanna. R˝r ner falukorvstţrningarna i gr˝nsakerna. Blanda cr└me fraiche och riven pepparrot. Smaka av med salt och peppar.

Hacka ˝rtkryddorna.
Servera rţtten i djupa tallrikar med hackade ˝rtkryddor och pepparrotscr└me fraiche till
.

.