Falukorvlåda
med basilika, 4 personer |
400
g av Eklunds falukorv
2 sticklökar
4 tomater
1 gul lök
ý msk margarin eller smör
1 msk grovkornig senap
2 dl hönsbuljong (vatten + fond)
Potatismos
1 kg potatis
2 dl mjölk eller grädde
1 msk smör
1 msk olivolja
1 msk hackad basilika
salt och peppar
Skär
korven i tärningar. Skär sticklök och tomater i 1 cm stora bitar. Skala och
finhacka den gula löken. Fräs lök och korv i matfett i en stekpanna. Tillsätt
tomatbitar, senap och buljong. Låt puttra några minuter.
Potatismos: Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. Slå av
vattnet. Pressa i purÈpress eller mosa den i kastrullen med potatisstöt eller
elvisp. Späd med varm mjölk. Blanda ner smör, olivolja och basilika. Smaka av
med salt och peppar.
Lägg korvröran i en form och täck med potatismoset - servera.