Falukorvlåda med basilika, 4 personer

400 g av Eklunds falukorv
2 sticklökar
4 tomater
1 gul lök
ý msk margarin eller smör
1 msk grovkornig senap
2 dl hönsbuljong (vatten + fond)

Potatismos
1 kg potatis
2 dl mjölk eller grädde
1 msk smör
1 msk olivolja
1 msk hackad basilika
salt och peppar

Skär korven i tärningar. Skär sticklök och tomater i 1 cm stora bitar. Skala och finhacka den gula löken. Fräs lök och korv i matfett i en stekpanna. Tillsätt tomatbitar, senap och buljong. Låt puttra några minuter.

Potatismos: Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. Slå av vattnet. Pressa i purÈpress eller mosa den i kastrullen med potatisstöt eller elvisp. Späd med varm mjölk. Blanda ner smör, olivolja och basilika. Smaka av med salt och peppar.


Lägg korvröran i en form och täck med potatismoset - servera.