Falukorvgryta på lördan, 4 personer

1 kg av Eklunds falukorv, skuren i bitar
1 höns- eller grönsaksbuljongtärning
några kvistar timjan och mejram
2 kålrabbi
2 palsternackor
4 morötter
3 hg färsk potatis
1 endive
1 rödlök
1 flaska öl
salt och nymalen vitpeppar

Koka i en gryta upp en lag av l vatten, buljongtärning och örtkvistar. Skala och skär i bitar kålrabbi, palsternacka och morot.
Tvätta och halvera potatisen. Bryt loss endivebladen och skär loss den beska stammen. Skala och strimla rödlöken.
Lägg allt utom rödlöken i grytan och låt koka i 10-15 min. Tillsätt rödlöken mot slutet. Spetsa det hela med öl och smaka av med salt och vitpeppar.

Servering: fördela grytan i djupa tallrikar och garnera med lite färsk timjan.

.