Falukorvgryta
på lörda¥n, 4 personer |
1 kg av Eklunds falukorv, skuren
i bitar
1 höns- eller grönsaksbuljongtärning
några kvistar timjan och mejram
2 kålrabbi
2 palsternackor
4 morötter
3 hg färsk potatis
1 endive
1 rödlök
1 flaska öl
salt och nymalen vitpeppar
Koka
i en gryta upp en lag av ý l vatten, buljongtärning och örtkvistar. Skala och
skär i bitar kålrabbi, palsternacka och morot.
Tvätta och halvera potatisen. Bryt loss endivebladen och skär loss den beska
stammen. Skala och strimla rödlöken.
Lägg allt utom rödlöken i grytan och låt koka i 10-15 min. Tillsätt rödlöken
mot slutet. Spetsa det hela med öl och smaka av med salt och vitpeppar.
Servering: fördela
grytan i djupa tallrikar och garnera med lite färsk timjan.
.