Falukorv i kokos, 4 personer

400 g av Eklunds falukor, skuren i stavar
1-2 morötter, skurna i stavar

2-3 potatisar, skurna i stavar
smör
1 stor gul lök, skuren i klyftor
2-3 finhackade vitlöksklyftor
1 grön och 1 röd paprika, skurna i grova strimlor
5-6 tunna ringar av färsk spansk peppar
1 sockerbitsstor bit riven färsk ingefära
1 burk (4 dl) kokosnötsmjölk
2 msk grönsaksfond från flaska
2 msk vetemjöl
1-2 dl gröna ärter
2 kryddmått salt
1 kryddmått svartpeppar

Fräs morötter och potatis i smör i en gryta i cirka 5 minuter. Tillsätt lök- och paprikasorter, pepparringar, ingefära, kokosmjölk och grönsaksfond. Låt småkoka cirka 10 minuter.

Red av med vetemjölet utrört i en aning vatten. Rör ner korv och ärter. Hetta upp och smaka av med salt och peppar.