Blommig falukorv, 4 personer

600 g av Eklunds falukorv
4 hattar portabellosvamp
1 pkt (300 g) Quorn nuggets
1/2 blomkålshuvud
2 + 3 dl grädde
1/2 dl mjölk
2 + 2 tsk vitvinsvinäger
2 vitlöksklyftor
2 röda paprikor
2 dl vitt vin
smör och olivolja att steka i
salt och nymalen vitpeppar
basilika till garnering.
 

Skär falukorven på längden och grilla till vackert mönster. Stek portabellohattarna i olivolja och quarnbitarna i smör. Salta och peppra.

Blomkålscr╦me: Dela blomkålen i mindre bitar, fräs i lite smör och koka den mjuk i 1/2 dl mjölk, 2 dl grädde, 2 tsk vitvinsvinäger och vitlöksklyftorna. Mixa och smaka av med salt och vitpeppar.

Paprikasås: Tärna paprikorna och fräs i en klick smör. Tillsätt 2 dl vitt vin, 3 dl grädde och 2 tsk vitvinsvinäger. Låt koka ca 15 min, mixa och sila. Smaka av med salt och vitpeppar. Uppläggning: Fördela Quorn och portabellohattar på portionstallrikar, lägg falukorven ovanpå och toppa med blomkålscr╦men. Skeda paprikasåsen runt och garnera med basilika.