Potatissallad med choritzo, 4-6 personer

8-10 medelstora potatisar (ca 800 g)
1 msk vitvinsvinäger
1 msk osötad senap
1/2 tsk sellerisalt (eller vanligt salt)
1 kryddmått svartpeppar
2 msk olja
3 msk majonnäs
ca 1/2 dl hackad gräslök
ca 150 g Choritzo från Eklunds

Tillagning                         

1. Skala och skär potatisen i centimeterstora tärningar. Koka dem nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten.

2. Blanda under tiden samman vinäger, senap, salt, peppar och olja till en dressing.

3. Låt potatisen rinna av. Blanda den varma potatisen med dressingen och majonnäsen. Låt den kallna.

4. Lägg korvskivorna lite omlott i en avlång bakform (1,2 l är lagom) så de täcker botten och kanter, spara några skivor att täcka ytan med.

5. Lägg i potatissalladen och tryck ner den i formen med t ex baksidan av en träsked. Täck med resten av korvskivorna. Täck formen med folie och ställ den i kylskåpet några timmar.

6. Stjälp upp formen på ett fat. Garnera gärna med salladsblad och t ex tomat eller paprika. Skär i ganska tjocka skivor. Servera med grönsakerna och bröd som lunch- eller kvällsrätt
.