Choritzogryta med couscous, 4 personer
300-400 g av Eklunds Choritzo
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
ca 2 cm färsk ingefära
ca 400 g rotfrukter, t ex 2-3 morötter,
1 palsternacka och en bit rotselleri
2 tomater
2 dl vatten
1 buljongtärning
ca 1 msk kryddig sås, typ hot chilisås
eller ett par droppar tabasco
3 dl couscous
4 dl kokande vatten
1 tsk salt
persilja

Bild saknas

Skär korven i bitar. Skala och hacka löken, skala och finhacka vitlök och ingefära. Skala och skär rotfrukterna och tomater i bitar.

Smält lite fett i en gryta och fräs lök, vitlök och ingefära några minuter under omrörning. Blanda ner korven och rotfrukterna och fräs ytterligare några minuter. Rör i tomater, buljong och kryddsås. Koka upp och sjud under lock på svag värme tills rotfrukterna är lagom mjuka, ca 15 minuter.

Mät upp couscous i en skål. Koka upp vatten och salt i en kastrull. Häll den över couscousen, lägg på lock och låt stå 5 minuter.

Smaka av grytan och strö hackad persilja över.

Rör om i couscousen med en gaffel. Fördela den på varma tallrikar med korv och grönsaker ovanpå.