Choritzo med gurka, 4 personer

4 st stekta choritzo från Eklunds
1 kg slanggurka
2 msk smör/margarin
2 msk vetemjöl
3 dl grönsaksbuljong
1 1/2 dl kaffegrädde,12 %
1-2 msk lättstötta senapsfrön
salt
vitpeppar
strösocker
1/2 dl finklippt gräslök

Att äta till: kokt potatis, gärna av mjölig sort

Skala gurkan och halvera den längs med. Ta bort kärnsträngen med hjälp av en sked. Skär gurkan i skivor.

Fräs gurkskivorna och låt dem ånga av i matfett i en stek- eller traktörpanna. Strö över mjöl och späd med buljong och grädde. Låt stuvningen koka försiktigt under omrörning cirka 15 minuter.

Smaksätt med senapsfrö, salt, vitpeppar och en nypa socker. Blanda till sist i gräslöken

Blanda fond, vatten och vetemjöl i en kastrull. Koka upp under omrörning. Koka 3 minuter. Smaka av med ättiksprit, socker, salt och peppar. Vänd ner persilja och därefter korvskivor. Sjud ett par minuter tills korven är genomvarm.