Choritzo med champinjoner och grekisk potatis, 4 personer

4 av Eklunds Choritzo
300 g potatis
hńnsbuljong (fond eller tīrning + vatten)
2 dl vitt vin
į-1 dl olivolja
4 pressade vitlńksklyftor
2 lagerblad
saft av 1 citron
300 g champinjoner
5 tomater
4 fīrska lńkar
1 kruka grovhackad basilika
salt, svartpeppar

Borsta potatisarna och koka dem mjuka i hńnsbuljong. Hīll av buljongen, men spara 2 dl. Blanda buljongen med vin, olivolja, vitlńk, lagerblad och citronsaft. Dela champinjonerna och skīr tomaterna i tīrningar. Skīr lńken i grova skivor och Choritzokorvarna i slantar. Līgg grńnsakerna i buljongen och l¬t sjuda ca 5 minuter. Krydda med basilika, salt och svartpeppar

.

 


.