Choritzo med champinjoner och grekisk potatis, 4 personer

4 av Eklunds Choritzo
300 g potatis
hñnsbuljong (fond eller tîrning + vatten)
2 dl vitt vin
á-1 dl olivolja
4 pressade vitlñksklyftor
2 lagerblad
saft av 1 citron
300 g champinjoner
5 tomater
4 fîrska lñkar
1 kruka grovhackad basilika
salt, svartpeppar

Borsta potatisarna och koka dem mjuka i hñnsbuljong. Hîll av buljongen, men spara 2 dl. Blanda buljongen med vin, olivolja, vitlñk, lagerblad och citronsaft. Dela champinjonerna och skîr tomaterna i tîrningar. Skîr lñken i grova skivor och Choritzokorvarna i slantar. Lîgg grñnsakerna i buljongen och l¬t sjuda ca 5 minuter. Krydda med basilika, salt och svartpeppar

.

 


.