Aladåb, 4 personer

500 g av Eklunds rimmade fläsklägg
1 gul lök
1 liten morot
1 lagerblad
4 vitpepparkorn
gelatinblad, 6-8 st per liter vatten
1 knippe persilja, gröna blad

Skölj lökgen under rinnande kallt vatten. Lägg i en kastrull. Häll på vatten så det täcker. Koka upp och skumma väl. Skala lök och morot, skär i bitar. Lägg ner dem och kryddorna i kastrullen.

Koka läggen på svag värme tills köttet är mört och börjar lossa från benet. Ta upp köttet, låt det svalna något. Skär bort svålen och tärna köttet i 1 cm stora bitar.

Sila kokspadet. Mät upp det. Blötlägg gelatinbladen 5 minuter i kallt vatten.

Klä en avlång form, ca 2 liter, med plastfilm. Lägg i ett lager köttbitar. Strö över rikligt med hackad persilja. Upprepa och avsluta med kött. Koka upp vattenet. Krama ur gelatinbladen. Rör ner dem i spadet. Låt svalna något. Häll spadet över köttet. Ställ kallt att stelna. Stjälp upp. Dra av plasten. Skär i skivor.