Skinksås till pasta, 4 personer

 

 

Ostsås
2 dl mjölk
2 msk mjöl
2 dl köttbuljong
75 g av Eklunds rökta skinka
1 dl riven lagrad ost
dl hackad persilja
1 krm svartpeppar

Vispa ihop mjölk och mjöl i en kastrull, tillsätt buljongen och låt det hela koka i 3 minuter. Lägg därefter i skinka, ost, persilja och peppar. Värm upp såsen under omröring men låt inte koka igen

delsås
3 dl vispgrädde
100 g av Eklunds rökta skinka
50 g ädelost

Skär skinkan i fina tärningar. Koka ihop grädden något. Lägg ner skinka och ost i grädden. Låt koka upp under omröring så att osten smälter

Kycklingsås
100 g av Eklunds rökta skinka
2 kycklingfiler, ca 250 g
1 msk smör
1 mak vetemjöl
1 tsk oregano
2 dl hönsbuljong
2 dl matlagningsgrädde
1 dl riven, lagrad ost
salt och svartpeppar
kryddkrasse

Finhacka skinkan. Skär kycklingen i strimlor. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna. Lägg över i en gryta eller traktörpanna. Rör i mjöl, oregano och späd med buljongen. Rör i grädden och större del av skinkan. Låt såsen koka 3-5 minuter. Rör i osten och smaka av med salt och peppar. Strö över skinka och kryddkrasse. Servera till nykokt bandspagetti.