Inbakad prinskorv, 4 personer

18 prinskorvar från Eklunds, alt choritzokorv
ketchup + ev. senap

Bröd:
50 g jäst
4 msk olja
5 dl ljummet vatten
1 tsk salt
2 tsk strösocker
2 dl grahamsmjöl
12 dl vetemjöl

Pensling:
uppvispat ägg

 Smula sönder jästen i en bunke. Tillsätt vatten, olja, salt och socker. Rör tills jästen är löst. Arbeta in grahamsmjölet och det mesta av vetemjölet och knåda till en fast deg. Låt den jäsa under bakduk i 40 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.

Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela den i 18 delar. Kavla ut varje bit lätt och lägg en korv mitt på. Tryck ut lite ketchup och eventuellt senap på. Samla degen runt om.

Lägg allt på en papprad plåt och låt dem jäsa i 15 minuter. Pensla med ägg. Grädda i 10-15 minuter tills en fin färg bildats

.