Potatisgratäng med örter, 4 personer

12 medelstora potatisar
1 dl hackade kryddöreter, helst färsk basilika, timjan, salvia och dragon
2 dl riven ost
1 buljongtärning (höns- eller grönsaks-) löst i vatten
2 dl vispgräddeev 1 pressad vitlöksklyfta
salt och kajennpeppar

Välj potatis

Sätt ugnen på 225 grader.

Smörj en ugnssäker form.

Skala och skär potatisen i skivor. Lägg hälften  i botten av formen, strö över kryddorna (tag en mindre mängd örter om Du använder torkade kryddor) och det mesta av osten. Lägg på resten av potatrisen.

Blanda buljong, grädde, lite kajennpeppar, eventuellt salt och pressad vitlök. Häll detta över potatisen och strö på resten av osten.

Sätt in formen i ugnen och grädda i 45-60 minuter. Potatisen skall vara mjuk ochytan ha en fin färg. Verkar den bli för mörk kan man lägga över en bit folie.