Rösti av potatis och selleri, 2 personer

3 normalstora potatrisar, ca 350 g.
100 g rotselleri
salt och peppar
ev 1/2 tsk fänkol
lika delar olja och smör till stekningen

Välj potatis


Skala och riv potatisen. på grov råkostskiva. Skala och riv även rotsellerin. Blanda potatis, selleri, eventuellt fänkålsfrö, salt och peppar i en skål.

Hetta upp olja och smör i en stekpanna, gärna av teflontyp. Lägg i de rivna rotsakerna, när matfettet börjar bubbla. Pressa inte ihop strimlorna. Stek på måttlig värme ca 10 minuter. Skaka försiktigt då och då, så att rätten inte fastnar i bottnen. Vänd med hjälp av platt lock eller tallrik. Lägg i lite mer av olja/smör och stek den andra sidan ytterligare tio minuter eller tills den är brun och frasig och innanmätet mjukt.

Skär röstin i "tårtbitar" och servera till någon passande produkt i Eklunds sortiment.