Pasta


Pasta i alla dess former är sedan länge en självklar stapelvara i svenska skafferier. Den passar utmärkt till flera av Eklunds produkter. Vi äter runt 4,5 kilo pasta om året utslaget på person. Det blir nästan en pastamåltid i veckan. Pasta passar utmärkt till korvrätter.

Vare sig man köper billig spagetti i kiloförpackning eller väljer färsk äggpasta finns det otroligt mycket att laga till med pasta.

Det räcker att koka pastan till lagom bitmotstånd, riva lite färsk grana- eller parmesanost över och ringla över god olja för att ha ordnat sig en njutbar måltid i all hast. Med några droppar tryffelolja blir det en doftande delikatess. Eller man kan göra sparmat på italienskt vis genom att fräsa någon vitlöksklyfta och en liten stark pepparfrukt (pepperoncino) i olja och blanda i den kokta spagettin.

Det har kommit mycket ny pasta i butikerna de senaste åren. Svensk och importerad färskpasta, färska fyllda tortellini och ravioli. Smaksatt pasta är en ny trend. passa på att variera såser och tillbehör till själva pastan.. En god ostsås eller kanske bara salvia hastigt uppfräst i smör kan vara det som låter smaken komma till sin rätt.