Isterband i panna, 4 personer


Isterband med lök och tomat

2 gula lökar
1 burk tomater
3-4 av Eklunds isterband
tsk, mejram, timjan eller skörvel
persilja

Skala och hacka löken. Häll av spadet på de konseverade tomaterna. Drag av skinnet på isterbanden och smula ner dem i en varm stekpanna. Stek utan fett tillsammans med löken. Blanda ner tomaterna i pannan. Smaksätt med kryddorna. Klipp rikligt med persilja över. Servera med potatis.

Isterband med lök, rödbeta och gurka
1 gul lök
3-4 av Eklunds isterband
3 dl hackade inlagda rödbetor
dl hackad gurka.

Skala och hacka löken. Smula isterbanden som ovan. Stek utan fett tillsammans med löken. Blanda ner hackade rödbetor och gurka i pannan. Servera med potatis och en grönsallad.

Isterband med kålrot
1 kålrot
dl vatten
tsk salt
3-4 av Eklunds isterband

Skala kålroten och skär den i ganska stora tärningar. Lägg dem i en låg, vid kastrull/kokpanna. Tillsätt vatten och salt. Koka under lock på svag värme ca 10 minuter. Drag av skinnet på isterbanden och skär dem i ytunna skivor. Rör om i pannan och lägg korvskivorna ovanpå kålropen. Koka ytterligare ca 10 minuter. Klipp rikligt med persilja över