Korv på rotsaksbrädd, 2 personer

1 morot
1 palsternacka
1 centimetertjock skiva rotselleri
10 cm purjolök
1 liten vitlöksklyfta
ı buljongtärning
1ı dl vatten
ı tsk torkad timjan eller 1 kvist färsk
1-2 tsk ljus farnsk senap
klippt persilja
2-3 choritzokorvar från Eklunds
salt och peppar

Skalal och tärna rotsakerna och skiva purjolöken.
Vill man förenkla kan man ta ca 250 g färdig rotsaksblandning i frysdiken.
Fräs rotsakerna och den hackade vitlöken i matfett i panna 4-5 minuter.

Smula i buljongtärning och häll på vattnet

Rör i senapen och strö över timjan.

Lägg i korvarna och låt småkoka under lock ca 10 minuter eller tills moroten är mjuk och korven kokt.

Smaka av med salt och peppar och strö över persilja. Potatismos är gott att äta till och eventuellt lite extra senap.